Министарство одбране Русије: Пригожин шири дезинформације; ФСБ: Следи кривични поступак

Портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао је да је председник Русије Владимир Путин обавештен у вези са ситуацијом око вође групе "Вагнер", те да се у вези са Пригожином предузимају све неопходне мере

Руско министарство одбране оптужило је вођу групе "Вагнер" Јевгенија Пригожина за ширење неистина, након што је у петак друштвеним мрежама објавио видео који наводно приказује ракетни удар на једну од његових база са руске територије.

Информације о наводним нападима на позадинске положаје групе Вагнер нису истините, саопштило је руско Министарство одбране.

"Информација коју је објавио Јевгениј Пригожин на друштвеним мрежама и снимци са нападима Министарства одбране Русије по позадинским положајима групе Вагнер нису тачни и представљају провокацију", наводи се у саопштењу.

Из Министарства истичу да руска војска наставља да испуњава борбене задатке на контакт линији са украјинском војском у зони специјалне војне операције.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао је да је председник Русије Владимир Путин обавештен у вези са ситуацијом око вође групе "Вагнер", те да се у вези са Пригожином предузимају све неопходне мере.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) покренула је кривични поступак због позива на оружану побуну, саопштио је руски Национални антитерористички комитет (НАК).