Русија

Медведев: Све личи на добро режирани државни удар

Русија никад неће дозволити да се то деси, нагласио је бивши председник Русије
Медведев: Све личи на добро режирани државни ударwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Последњи догађаји веома личе на покушај добро режираног државног удара, рекао је данас бивши председник Русије Дмитриј Медведев, коментаришући последња дешавања у земљи.

Медведев је истакао да они који су овим акцијама планирали да преузму власт неће успети у својим намерама.

Уједно, објаснио је да, ако се узме да се ради о изузетно добро припремљеним акцијама, које укључују и врло квалитетну координацију трупа, може се рећи да се ради о акцији у којој су учествовали и припадници војне елите Русије. Није искључено ни да у свему учествују и странци, додао је он. 

Медведев, који данас врши улогу заменика председника Савета безбедности Русије, нагласио је и да нису истините тврдње да руско Министарство одбране није испуњавало неке од својих обавеза, што је раније спомињао оснивач "вагнероваца" Јевгениј Пригожин.

У исто време, он је подвукао да Русија неће дозволити преступницима да дођу у посед нуклеарног оружја, колико год они то желели, јер би у том случају свет био на корак од уништења. "Највећом нуклеарном државом не могу да управљају бандити", закључио је.

Раније током дана Медведев је, такође, кратко прокоментарисао последња дешавања и истакао да је тренутно најбитније да се народ окупи око председника Русије Владимира Путина, како би држава победила унутрашње и спољашње непријатеље. 

image