Захарова: Зеленски предлаже Украјинцима енглески језик и џоинт, и не иде једно без другог

"Изгледа да су регистрацију истополних бракова оставили за десерт - ближе Божићу", додала је иронично

Зеленски је предложио да Врховна Рада званично утврди статус енглеског као једног од језика међународне комуникације у Украјини и то одмах након што је изнео предлог за легализацију марихуане, приметила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Логично, наравно. То им без џоинта не би прошло", написала је на Телеграму. "Изгледа да су регистрацију истополних бракова оставили за десерт - ближе Божићу", додала је иронично.

Зеленски је јуче предложио да се легализују лекови на бази канабиса како "Украјинци и Украјинке не би морали да трпе бол, стрес и трауме због ратова", преносе "РИА Новости".

Према његовим речима, Украјина треба да усвоји тај закон, колико год се чинило необичним и тешким.

С друге стране, сврха закона о језику је да промовише употребу енглеског као једног од језика међународне комуникације широм Украјине, наводи се у тексту закона објављеном на сајту Раде уз напомену да ће усвајање овог закона допринети "активирању процеса интеграције Украјинаца у европску заједницу".

Притом, супруга председника Украјине Елена Зеленскаја страхује да ће непријатељства у земљи негативно утицати на ментално здравље њених становника, пише "РБК-Украјина".

Према њеним речима, издржљивост Украјинаца, о којој "цео свет прича", има своје границе. Популација ће се временом распадати и чешће ће патити од менталних поремећаја, закључила је председникова супруга.