Русија

Медведев: Одлуку о нуклеарном оружју доноси сенилни старац с оне стране океана

Бивши председник РФ прокоментарисао жељу Варшаве да се на територији Пољске размести америчко нуклеарно оружје
Медведев: Одлуку о нуклеарном оружју доноси сенилни старац с оне стране океанаwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Жеља пољског руководства да се Варшава укључи у програм нуклеарне размене НАТО, који претпоставља распоређивање америчких нуклеарних бомби на територији других држава, прети да то оружје и заиста буде искоришћено, узимајући у обзир да се данас на челу Пољске налазе "патентирани дегенерици", рекао је данас за ТАСС бивши председник Русије и садашњи заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. 

Он је на овај начин прокоментарисао јучерашње медијске натписе који су пренели да је премијер Пољске, Матеуш Моравјецки, затражио да се Варшава прикључи тој иницијативи Алијансе. То би био одговор на то што Москва размешта своје тактичко нуклеарно оружје у суседној Белорусији, јер Пољска, како је казао, не жели да седи скрштених руку. 

"Коначно, на радост свих безумника (узимајући у обзир чак и то да коначну одлуку доноси сенилни старац с оне стране океана), такво оружје (нуклеарно) биће примењено. Али у свему томе има и нешто позитивно. Нестаће све дуде, моравецкији, качињскији и остале нечисте силе, али, авај, нестаће и други...", написао је Медведев на Телеграму. 

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин и председник Белорусије Александар Лукашенко почетком јуна саопштили су да се очекује да ће 7. и 8. јула бити завршена изградња објеката за распоређивање руског нуклеарног оружја на територији Белорусије, након чега ће оно убрзо бити у потпуности размештено у оквиру новоизграђених постројења. Лукашенко је тих дана уједно изјавио и да ће Минск добити нуклеарно наоружање не на наговор Путина, већ на његово лично инсистирање, јер он сам, Лукашенко, на тај начин покушава да осигура безбедност своје земље, као и то да, како је рекао, више ни једно "копиле не крочи" на територију Белорусије.

image