Амбасадор Русије у Берлину: Не желе сви Немци потпуни прекид односа са нама

Многи од њих се сећају добрих старих времена, каже руски дипломата

Све мање Немаца одобрава слање војне помоћи Кијеву, јер то директно утиче на социо-економску ситуацију унутар земље, рекао је за телевизију "Росија 24" амбасадор Русије у Немачкој Сергеј Нечајев.

Нечајев је објаснио да Немачка још није послала авионе Ф-16 Украјини не због тога што је променила став према целој ситуацији, већ због тога што нема тражене борбене летелице и јер схвата до чега би могло довести слање западне борбене авијације.

Осим тога, како је даље навео, не желе сви Немци потпуни прекид односа са Русијом. "Многи од њих се сећају добрих старих времена, када је сарадња са нашом земљом, како са Совјетским Савезом, тако и са Руском Федерацијом, само доносила корист Немачкој, и то стварну економску корист, која је повећавала благостање становништва".

Амбасадор се дотакао и прошлогодишње саботаже Северног тока и додао да се чини да у Берлину нису заинтересовани за утврђивање правих узрока и оних који су одговорни за подривање гасовода.

"То не може а да не изненађује, јер су од свих западних земаља Немци имали највише штете од тога, и материјално и репутационо", прокоментарисао је дипломата.