Русија

Захарова поручила Француској: Све мимове што сте упућивали нама прочитајте себи

Синдикат француске полиције позвао државу да дозволи полицајцима да на хаос реагује уз примену силе
Захарова поручила Француској: Све мимове што сте упућивали нама прочитајте себиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Лажна толерантност руши се пред нашим очима, либерализам показује противречности које су неспојиве са животом, рекла је данас представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова. 

На овај начин она је прокоментарисала ситуацију у Француској која се већ пети дан не смирује и саопштење синдиката француске полиције о томе да држава треба да престане да "моли" да дође до смиривања ситуације и да коначне предузме конкретне кораке уз примену силе. 

"Министарство спољних послова Француске једноставно је у обавези да узме све своје пређашње мимове који су били упућени Русији, Кини, Ирану и да их прочита само себи. Срећно!", написала је портпаролка на Телеграму.

У току вечери, Француска је у приправности због нових могућих нереда, какви су претходне четири ноћи захватили велике градове попут Париза, Марсеја, Лиона и Гренобла.

У Паризу је полиција избацила демонстранте са Трга Конкорд и повећала безбедност на авенији Јелисејска поља након позива демонстрантима на друштвеним мрежама да се тамо окупе.

image