Русија

Путин Лукашенку честитао Дан независности Белорусије - заједно бранимо легитимне интересе

Овај празник је од посебног значаја не само за Белорусе, већ и за Русе, јер је повезан са значајним догађајем у заједничкој историји - ослобођењем Минска од нацистичких освајача, подсетио је руски лидер
Путин Лукашенку честитао Дан независности Белорусије - заједно бранимо легитимне интересе© Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин честитао је Александру Лукашенку Дан независности Републике Белорусије, наводи се на сајту Кремља.

Према речима руског лидера, овај празник је од посебног значаја не само за Белорусе, већ и за Русе, јер је повезан са значајним догађајем у заједничкој историји - ослобођењем Минска од нацистичких освајача.

"Везе братског пријатељства и узајамне помоћи, ојачане у тешким ратним годинама, остају поуздани темељ за савезничке руско-белоруске односе. То је у потпуности потврђено данас, када се наше земље заједно суочавају са веома озбиљним спољним претњама и изазовима", истакао је Путин.

Русија и Белорусија ће, систематским изграђивањем конструктивних билатералних веза у свим областима и јачањем институција Савезне државе, да превазиђу све потешкоће и да одбране легитимне интересе својих земаља на светској сцени.

"Од срца вам желим добро здравље и успех, а братском белоруском народу срећу и просперитет", поручио је Путин лидеру Белорусије.

image