Русија

Осмогодишња девојчица извршила "државни удар" у Путиновом кабинету (ВИДЕО)

Раисат Акипова из Дагестана села је у фотељу руског председника и телефонирала премијеру Михаилу Мишустину

Мини "државни удар" одиграо се у Кремљу када је осмогодишња девојчица из Дагестана привремено сменила руског председника Владимира Путина и бар на неколико минута опробала се у улози државника.

Западним медијима који једва чекају и отворено навијају да неко други седне у Путинову фотељу, ово међутим, није била вест - просто из разлога што се ситуација која се одиграла у Путиновом кабинету никако не уклапа у слику "монструма" коју они пажљиво и истрајно граде о руском лидеру.

Јер, иако на први поглед делује строг, оштар и неумољив, потпуно друга страна Путиновог карактера открила се када је политичар у свом кабинету угостио малену Раисат Акипову, цурицу која је постала вирална када је објављен снимак на коме горко плаче јер током председникове посете Дербенту прошле недеље није успела да га види.

Мала Путинова обожаватељка још са врата се затрчала у његов загрљај. Осмех нису ни хтели, ни могли да сакрију ни она, ни њен идол.

"Када сам кренуо из Дербента и стигао у Москву, показали су ми снимак на којем плачеш. Нажалост, нисам могао да разговарам са сваким ко је стајао на тргу, али ме је твоја реакција ипак узнемирила", рекао је Путин поклањајући јој велики букет цвећа.

Руски председник ју је затим упитао шта је све обишла у Москви, а цурица му је открила да су је мама и тада одвели на Црвени трг.

И Путин је онда решио да јој покаже једну од највећих знаменитости руске престонице- кабинет из ког ведри и облачи Русијом, али и остатком света.

Весело ушетавши у Путинову канцеларију, осмогодишња Раисат непогрешиво је детектовала једну од најмоћнијих позиција на свету- Путинову фотељу. Наравно, одмах покрај стола налазиле су се и чувене "вруће линије" преко којих председник издаје наређења војном и политичком руководству државе, али и разговара са другим, најмоћнијим људима света.

А онда је Путин весело дозволио малој "пучисткињи" да га привремено свргне и бар на неколико минута преузме његов посао - да телефонира премијеру Михаилу Мишустину и провери да ли је радном месту.

"Хвала вам што сте нас позвали, то је јако важно за нас, важно за нашу републику. Хвала за сав ваш рад и све што чините. Подржавамо вашу политику и верујемо да је човек као ви незамењив", истакао је отац девојчице док су он и његова породица пили чај са председником завршавајући тако "пуч" на најлепши могући начин.

image