Русија

Москва: Ниједан напад Кијева није могућ без помоћи САД и НАТО-а

Министарство спољних послова Русије реаговало је на данашњи напад дроном на Москву, саопштивши да иза свих терористичких аката кијевског режима стоји Вашингтон и његови саучесници
Москва: Ниједан напад Кијева није могућ без помоћи САД и НАТО-аwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Напад дроном на Москву не би био могућ без помоћи Сједињених Држава и НАТО-а Кијеву, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Наиме, рано јутрос градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио је да је уз помоћ неколико украјинских дронова покушан напад на Московску област. Како је навео, руски ПВО системи су реаговали успешно и спречили напад.

"Овакви напади не би били могући без помоћи Сједињених Држава и њихових савезника из НАТО-а кијевском режиму, који га и даље пупмају оружјем, укључујући беспилотне летелице, обучавају оператере дронова и пружају обавештајне информације неопходне за чињење таквих злочина. Све то чини Вашингтон и његови саучесници у припреми и спровођењу терористичких аката које Кијев планира и спроводи западним новцем уз коришћење западног наоружања", наводи се у саопштењу.

Наиме, Министарство одбране Русије потврдило је да је идентификовано, а затим и уништено пет дронова, за шта је, како се наводи, одговоран кијевски режим.

Четири су оборили ПВО системи, док је један оборен електронском борбом. Министарство потврђује да нико није настрадао и да нису регистрована никаква оштећења ни на једном од објеката који се нашао у близини.

МО РФ је данашње акције окарактерисало као покушај терористичког напада. 

image