Медведев: СВО би могла да буде окончана за неколико дана (ВИДЕО)

Сваки рат може да буде завршен веома брзо, потписивање мировног споразума или онако како су то урадили Американци када су гађали јапанске градове, али цена је прескупа - животи обичних људи, упозорио је бивши председник Русије

Руска армија је савремена и херојска, без обзира што, као и све армије света, има одређене проблеме, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући изјаве западних аналитичара који тврде да руска војска користи оружје и методе из прошлог века. 

"Ако би НАТО, пре свега САД и њихови вазали, престали да шаљу оружје Украјини, Специјална војна операција би била окончана за неколико месеци", оценио је Медведев.

СВО би могла да буде окончана за неколико дана, ако би Запад данас престао да шаље оружје Кијеву.

"Сваки рат, па и светски, може да се заврши веома брзо. Или потписивањем мировног споразума или онако како су то урадили Американци 1945. када су искористили своје нуклаерно оружје и гађали јапанске градове Хирошиму и Нагасаки", нагласио је.

Америка је тада, према његовим речима, успела моментално да заустави војну кампању. Међутим, цена је скоро 300.000 живота мирних грађана, подсетио је.