Русија

Рогов: Британских "челенџера" још нема на фронту, ал' кад дођу проћи ће ко "леопарди" и "бредлији"

Украјинска пропаганда дели лажне информације како би подигла борбени дух украјинских војника којима је опао морал
Рогов: Британских "челенџера" још нема на фронту, ал' кад дођу проћи ће ко "леопарди" и "бредлији"Getty © Sean Gallup

Украјинска војска још не користи британске тенкове "челенџер 2" на запорошкој линији фронта, јер знају да их чека горка судбина каква је задесила немачке "леопарде", рекао је лидер покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов, преносе "РИА Новости".

Раније су се на украјинским телеграм каналима појавиле информације да су на запорошкој линији фронта наводно примећени "челенџер" тенкови.

"На фронту тренутно нема британских тенкова. У резерви су. Команда Оружаних снага Украјине је свесна да ће судбина 'челенцера' да буде горка, као што је судбина немачких тенкова 'леопард' и америчких борбених возила пешадије 'бредли'. Они горе. Руска војска их брзо и адекватно уништава", рекао је Рогов.

Украјинска пропаганда, према његовим речима, дели видео записе са британским тенковима како би подигла борбени дух украјинских војника којима је опао морал.

"Снимке које Украјинци деле смо видели и још раније идентификовали као записе снимљене на пољским, британским и балтичким полигонима", рекао је и објаснио да ниједан од снимака, ако се обрати пажња на терен, није снимљен у Украјини.

Британски тенкови, међутим, не морају ни да изађу на терен, јер руска војска их уништава док су још у позадини.

Руска војска је погодила зграду академије у Лавову и уништила оклопна возила западне производње која су се ту налазила. Међу њима је било и британских тенкова "челенџер", преносе "РИА Новости".

Погођена је и касарна где је се налазило око 800 украјинских војника и страних плаћеника, рекао је за "Новости" представник руског Министарства одбране.

Руско министарство је у саопштењу потврдило да је синоћ извршен удар високопрецизним оружјем на пунктове привременог размештања украјинске војске и на места складиштења оклопних возила стране производње.

"Сви назначени објекти су погођени, а нанета је значајна штета стратешким резервама непријатеља", саопштило је руско МО и прецизирало да су циљеви били стратешке резерве непријатеља, западна војна техника и војска која се налазила у Академији копнених снага у Лавову.

image