Шојгу проверио обуку војске за управљање тенковима Т-90 "пробој" (ВИДЕО)

Министар одбране Руске Федерације проверио је развој вештина војника по уговору у вођењу борбених дејстава у различитим условима ситуације и терена, укључујући и градску борбу

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу извршио је инспекцију организације борбене обуке војника по уговору који служе у новоформираним формацијама и војним јединицама на полигонима Јужног војног округа, као и обуку војске за управљање тенковима Т-90 "пробој", саопштило је руско Министарство одбране.

"Министар одбране Руске Федерације је лично проверио развој вештина војника по уговору у вођењу борбених дејстава у различитим условима ситуације и терена, укључујући и градску борбу. Такође, проверио је припрему и извођење часова вожње и борбеног гађања посаде тенкова Т-90 'пробој'", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се обука посаде одвија и на савременим интерактивним симулаторима који омогућавају увежбавање свих елемената борбене обуке.

Како се наводи, руски војници су истакли високе перформансе борбених возила, прецизност пуцања и лакоћу рада.

Начелник Главне управе за борбену обуку Оружаних снага РФ, генерал-пуковник Иван Бувалцев, известио је министра да се током обуке посебна пажња посвећује теоријском знању војника о поражавању непријатељске војне опреме на основу актуелних образовно-методолошких докумената.

"Материјал за обуку је припремљен узимајући у обзир искуство извођења Специјалне војне операције (СВО)", казао је Бувалцев.

Представници команде Јужног војног округа известили су министра да вежбе на полигонима воде официри који имају борбено искуство стечено током СВО. На полигону се истовремено обучавају моторизоване, тенковске и артиљеријске јединице.