Русија

Извештај са фронта: Руска војска одбила девет напада у доњецком правцу и оборила Су-27

Украјинска војска је за 24 сата изгубила више од 170 војника, три оклопна возила, три аутомобила и један пикап. Уништена је самоходна хаубица француске производње "цезар", артиљеријски систем М777 америчке производње, као и хаубица "гвоздика", саопштило је руско Министарство одбране
Извештај са фронта: Руска војска одбила девет напада у доњецком правцу и оборила Су-27www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Групација Оружаних снага Русије "Центар" одбила је напад Оружаних снага Украјине у правцу Краснолиманска и ликвидирала више од 60 украјинских војника, као и  три складишта муниције, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Украјинска војска је за 24 сата изгубила више од 170 војника, три оклопна возила, три аутомобила и један пикап. Уништена је самоходна хаубица француске производње 'цезар', артиљеријски систем М777 америчке производње, као и хаубица 'гвоздика', наводи се у саопштењу.

Додаје се да је су правцу Купјанска, оперативно-тактичке јединице и артиљерија групе снага Запад уништиле украјинску војску и технику.

"За 24 сата је ликвидирано више од 30 украјинских војника, два аутомобила, као противбатеријски радар америчке производње AN/TPQ-50.  У правцу Херсона уништено око 40 украјинских војника, тенк, четири аутомобила, као и хаубица 'гвоздика'", саопштило је министарство.

Како се наводи, у Запорожју је уништено складиште са горивом за војну технику украјинске војске, као и да је руска ПВО у Новогригоревки у ДНР-у оборила украјински авион Су-27 и шест вишецевних ракетних система ХИМАРС, док је у ЛНР-у уништено 17 украјинских дронова.

"У правцу Доњецка одбијено је девет напада противника у рејону насеља Дружба, Марјинка и Первомајско у ДНР. Украјинска војска је у правцу Доњецка за 24 сата изгубила око 500 војника", додаје се.

Украјинска војска променила тактику напада у запорошком правцу

Лидер покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов саопштио је да је украјинска војска променила тактику борбених дејстава на запорошкој линији фронта и да сада покушава да напада у мањим групама.

"У последње време украјински борци су променили тактику борбених дејстава на линији фронта. Прешли су на нападе у мањим групама, најчешће пешадијским, на широкој деоници фронта, са циљем да освоје наше предње положаје и да се тамо учврсте", казао је Рогов.

Према његовим речима, команда Оружаних снага Украјине је схватила да је првобитна стратегија напада "на јуриш" довела до великих губитака у људству и борбеној техници.

image