Захарова: Кијевски терористички режим тражи сламку спаса ударом на Запорошку нуклеарку

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на изјаву заменице министра одбране Украјине Ане Маљар да је Кијев одговоран за напад на Кримски мост

Терористички режим у Кијеву сада тражи "сопствени спас" планирањем систематског наношења штете Запорошкој нуклеарки, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући признање заменице министра одбране Украјине Ане Маљар да је Кијев одговоран за напад на Кримски мост.

"Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар каже да је 273. дан од првог удара на Кримски мост како би се пореметила логистика Руса. Терористички режим. Сада планирају 'сопствени спас' – систематско наношење штете Запорошкој нуклеарној електрани", написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је нагласила да ова тема треба да буде у фокусу самита НАТО-а у Вилњусу.

"Уосталом, већина чланица Алијансе биће у зони директног пораза", поручила је.

Наиме, заменица министра одбране Украјине Ана Маљар изјавила је да одговорност за саботажу Кримског моста у јесен 2022. године сносе власти Кијева.

Крајем маја ове године шеф Савета безбедности Украјине Василиј Маљук рекао је да Кијев жели да "пресече логистичку руту" до полуострва и да је предузео одговарајуће мере, али није прецизирао које.