Сведочење руског војника који је побегао из заробљеништва: Послали су нас у минско поље (ВИДЕО)

Украјинци су планирали да дођу до руских позиција, сакрију се, сачекају додатну подршку и после изврше напад. А два руска заробљеника су користили као живи штит кроз минска поља

Један од руских војника успео је да побегне из украјинског заробљеништва и то преко минског поља. Наиме, војник је у сведочењу открио да Украјинци користе руске заробљенике да иду преко минских поља према местима на којима би могли бити позиционирани Руси, супротно свим правилима ратовања. 

"Нас двојицу су послали у минско поље да га разминирамо. Како? Требало је да идемо напред и ако експлодира мина, страдам и ја и овај други заробљеник иза мене. Око пет километара смо ишли до места окупљања. Ишли смо по шумици, скоро смо пришли руским позицијама. Прво сам ишао ја, иза мене други војник и осам километара иза нас ишла је група украјинских војника из јединице 'Скала'", сведочи руски војник чији је надимак Топаз.

Украјинци су планирали да дођу до руских позиција у Запорожју, сакрију се, сачекају додатну подршку и изврше напад. А два руска заробљеника су користили као живи штит.

"Они су разматрали само откуп. Размена није била опција. Говорили су нам: Плати 20.000 долара и пустићемо те. А ево како те пусте… Одведу те у минско поље, ако хоћеш, узми белу заставу и иди својима. Ако стигнеш, у реду, ако не стигнеш, таква ти је судбина", наводи овај војник који је служио у Доњецкој области.

Тамо је и заробљен.

"Заробљени су доведени у штаб, такође у Доњецку област. Тамо су нас довели везаних очију, па су нас истукли. Тукли су и мене. Били смо приморани да радимо. Остао сам тамо око три недеље, иживљавали су се", наводи овај руски војник и додаје да је видео како припадници Оружаних снага Украјине конзумирају наркотике.

Овај војник наводи да су га Украјинци након неколико недеља пребацили у Запорошку област где је успео да се дочепа слободе.

Топаз каже да је захвалан руским војницима који су га избавили и који су се, током борби, показали као веома вешти и храбри.

"Наши су били баш добри, прецизни. Дај им Боже здравља и да се врате кућама живи и здрави", поручује овај руски добровољац.