Кримски мост поново на мети Украјинаца (ВИДЕО)

Кијев 9. јула покушао да погоди Кримски мост ракетом С-200, саопштио је начелник Генералштаба Ваздушно-космичких снага Виктор Афзалов

Једна од ракета С-200 коју је Кијев лансирао 9. јула на територију Руске Федерације била је усмерена на Кримски мост, друга је летела на војни аеродром у Ростовској области, изјавио је начелник Генералштаба Ваздушно-космичких снага генерал-пуковник Виктор Афзалов, преносе "РИА Новости".

"Руски ПВО системи уништили су две ракете које су напале транспортни прелаз Керч и аеродром Морозовск", казао је Афзалов, обраћајући се начелнику Генералштаба Оружаних снага Русије Валерију Герасимову.

Према извештају генерал-пуковника Афзалова, две ракете С-200 су уништене системима ПВО, а још две сличне ракете уништене су системима за електронско ратовање. Додао је да жртава и разарања нема.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације поставио је задатак начелнику Главне обавештајне управе и званичницима командног места заједничке групе да организују систематски рад на идентификацији складишта и припремне локације, као и полазне положаје ракета С-200 и сличних непријатељских средстава, да планирају удар на њих.

"У најкраћем могућем року предузети додатне мере за унапређење заштите објеката од ваздушних удара", нагласио је Герасимов.

Наиме, лидер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је раније да је руска противваздушна одбрана оборила ракете на истоку Крима.

"У подручју Керча, снаге ПВО обориле су крстареће ракете. Нема материјалне штете нити жртава", написао је Аксјонов на Телеграму.