Русија

Захарова: Америчке дезинформације о преговорима Москве са Вашингтоном - морална капитулација

Дезинформације из САД о преговорима Москве са званичницима из Вашингтона потребни су како би се дигла виртуелна граја око наводне жеље, намере Русије да покрене други, трећи круг преговора, која заправо нема везе са стварношћу, казала је портпаролка руског МСП
Захарова: Америчке дезинформације о преговорима Москве са Вашингтоном - морална капитулацијаwww.globallookpress.com © news.ru via globallookpress.com

Дезинформације из САД да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров наводно имао "тајне преговоре" са америчким званичницима о Украјини говоре о моралној капитулацији Вашингтона, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући информације америчких медија, као и речи америчког портпарола Савета за националну безбедност Џона Кирбија, да је "група бивших америчких званичника покушала да успостави незванични канал комуникације са Москвом".

Наиме, ради се о једној од дискусија Сергеја Лаврова са политиколозима на маргинама УН које су САД покушале да представе као наводни "састанак" са америчким политичарима.

Захарова је напоменула да се у оквиру састанка са политиколозима, разговарало о савременим међународним односима и глобалној агенди, и да није било речи о било каквом мировном плану за Украјину.

"То говори о њиховој потпуној моралној капитулацији. Услед ове агоније кијевског режима који више не зна како да убеди своје творце да уколико им поново не дају дозу наоружања и финансија неће бити никаквих резултата, то је, наравно, њихов велики неуспех", казала је Захарова за "Први канал".

Како је додала, дезинформације из САД о преговорима Москве са званичницима из Вашингтона потребни су како би се дигла "виртуелна граја око наводне жеље, намере Русије да покрене други, трећи круг преговора, која заправо нема везе са стварношћу".

"САД уводе у политички простор некакву интригу која се распада, не функционише. Али још није готово, мислим да ће они наставити са том темом", оценила је Захарова.

Раније је "Ен-Би-Си", позивајући се на неименоване изворе, јавио да су бивши амерички званичници у априлу наводно одржали тајне разговоре са Лавровом како би поставили основу за преговоре о завршетку сукоба у Украјини.

Касније је Захарова саопштила да је Лавров на маргинама УН разговарао са политичким аналитичарима о савременим међународним односима и глобалним питањима, те да ни о каквом мировном плану о Украјини није било говора.

image