Русија

Медведев о НАТО самиту: Фактички ћорсокак. Трећи светски рат све ближи

Значи, ту групу треба ликвидирати (што је могуће и неопходно), оценио је Медведев о данашњем скупу у Вилњусу
Медведев о НАТО самиту: Фактички ћорсокак. Трећи светски рат све ближи© Tanjug/Andrew Caballero-Reynolds/Pool Photo via AP

Украјина можда никада неће бити примљена у НАТО, једноставно се Алијанса плаши да то каже наглас, сматра заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући одлуке првог дана самита НАТО-а у Вилњусу.

"Све је како смо и мислили: Акциони план за чланство Украјине у Алијанси – укинути. У смислу, брже примити. Позвати (Украјину) у НАТО. Али примиће је – не зна се када и под којим условима. Врло вероватно – никада. И то је оно што се реалисти у Алијанси плаше да кажу наглас", написао је Медведев на Телеграму.

Према његовим речима, намера земаља НАТО-а да повећају војну помоћ кијевском режиму заправо је ћорсокак, трећи светски је све ближи.

"Повећати војну помоћ кијевском режиму. Свим могућим: ракетама, касетном муницијом, авионима. Потпуно полудели Запад није друго није ни могао да смисли. Предвидљивост највишег нивоа, до идиотизма. Фактички – ћорсокак. Трећи светски рат све је ближи", оценио је Медведев.

Он је додао да ће се специјална војна операција Русије наставити, а њени циљеви остати исти.

"Шта све ово значи за нас? Све је очигледно. Специјална војна операција ће се наставити са истим циљевима. Један од њих је и одустајање кијевске нацистичке групе од чланства у НАТО-у, на чему смо инсистирали од самог почетка (што је немогуће)", истакао је он.

"Значи, ту групу треба ликвидирати (што је могуће и неопходно)", закључио је Медведев.

image