Симоњан: Ово није први покушај мог убиства, навикла сам да живим са тим (ВИДЕО)

Нико још није доказао да је страшније умирати бранећи своју отаџбину од метка некакве осамнаестогодишње будале него неколико година споро пропадати од некакве ужасне неизлечиве болести, поручује главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња"

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан обратила се након што су руске безбедносне службе спречиле атентат на њу.

"Знам да су ти људи већ ухапшени. Мени је жао што осамнаестогодишњи момак, чији видео су ми показали, био индоктриниран, ја не знам шта је он читао, шта је гледао, ко је са њим разговарао, ко је њему помутио ум, па је одједном одлучио да је брига о сопственом народу компатибилна са узимањем новца од Украјине и украјинских служби за уништавање извора друштвеног мњења своје земље", рекла је она.

Главна уредница РТ је изразила наду да ће њеног атентатора, ако заврши на фронту, "судбина опаметити".

"То је снажна когнитивна дисонанца и надам се да ће то разумети, оно што он умало није урадио, за шта се спремао да уради, можда, када буде лишен слободе, па доспе на фронт, као што се то често дешава, можда га у рововима сам живот, сама судбина, опамете и он још и послужи на славу наше отаџбине", рекла је Симоњан.

"А потом ће горко жалити и кајати се за то шта је хтео да уради и славити Бога за то што му је одвукао руку и што му није дозволио да уради оно што му је било речено и што је планирао", додала је главна уредница РТ.

Она је рекла да је то други покушај атентата на њу у последњих годину дана.

"Што се мене тиче, ово није први, већ други пут за последњих годину дана да се на мене спрема атентат. Први покушај је био већи шок, јер је то био први пут. За ових годину дана сам већ навикла да живим са осећањем као зец у пољу за којим неко трчи са оружјем", нагласила је она.

"Знате, ја то видим овако - не можете двапут умирати, а једна смрт се већ не може избећи. Па боље онда и таква, него нека друга неизбежна, мучна, дуга. Нико још увек није доказао да је страшније умирати бранећи своју отаџбину од метка некакве осамнаестогодишње будале него неколико година споро пропадати од некакве ужасне неизлечиве болести.

Маргарита Симоњан је нагласила да су срамота и издаја страшније од смрти, а својим атентаторима је пожелела да то у животу схвате.

"И оно најважније што сам хтела да кажем је да постоје ствари које су страшније од смрти. Срамота је страшнија од смрти, издаја је страшнија од смрти и живот са осећањем да си ти учинио нешто непоправљиво је горе од смрти. И оно што желим тим момцима који су сада ухапшени је да то схвате и да им у животу остане времена да све то поправе и изграде своје животе на нови, другачији начин", рекла је она.