Извештај са фронта: Руска ПВО оборила шест ХИМАРС ракета и две С-200

У херсонском правцу Оружане снаге Русије ликвидирале су до 50 украјинских војника и уништиле три артиљеријска система америчке производње М777

Руски ПВО системи оборили су три ракете ХИМАРС и две модификоване ракете испаљене из система С-200, саопштило је руско Министарство одбране.

"Руске снаге уништиле су складишта муниције Оружаних снага Украјине у области Мала Токмачка и Орехов у Запорошкој области. Такође, оборене су три ХИМАРС ракете и две С-200. Уништено је и 13 украјинских дронова", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су у херсонском правцу Оружане снаге Русије ликвидирале до 50 украјинских војника и уништиле три артиљеријска система америчке производње М777.

"У Херсонској области руске снаге уништиле су складиште муниције 126. бригаде Територијалне одбране Украјине. У доњецком правцу руска војска је успешно одбила 15 напада Оружаних снага Украјине, укључујући и у Белогоровки у ЛНР и Марјинки у ДНР", додаје се.

Осим тога, министарство наводи да су Оружане снаге Русије у ДНР уништиле командно место Треће јуришне украјинске бригаде, као и да губици Оружаних снага Украјине у доњецком правцу износе 270 војника.

"Руске снаге одбиле су у краснолиманском правцу три напада Оружаних снага Украјине, које су у протекла 24 часа у јужнодоњецком и запорошком правцу изгубиле до 260 бораца. Руске снаге погодиле су складиште муниције Оружаних снага Украјине у краснолиманском правцу. Губици Оружаних снага Украјине у краснолиманском правцу износе до 100 војника", прецизирали су.

У саопштењу се наводи да су у купјанском правцу током протеклог дана спречена дејства четири диверзантске групе, као и да су губици украјинске војске премашили 50 људи.

"Оружане снаге Украјине су током протеклог дана безуспешно покушавале да напредују у доњецком и краснолиманском правцу", закључили су у министарству.