Кримски мост нападнут НАТО дроновима, има погинулих: Обустављен саобраћај (ФОТО/ВИДЕО)

Антитерористички комитет Русије саопштио је да је реч о терористичком нападу који је изведен уз помоћ два украјинска дрона

Током ноћи извршен је напад на Кримски мост у којем су две особе погинуле, док је једна тешко повређена.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да иза напада на Кримски мост стоји Кијев, који је акцију организовао заједно са Лондоном и Вашингтон, док је Антитерористички комитет Русије навео да се ради о терористичком нападу који је изведен уз помоћ два украјинска дрона.

Саветник лидера ДНР-а, Јан Гагин, у међувремену је прецизирао да је напад на Кримски мост извршен уз помоћ дронова НАТО пакта.

Саобраћај на мосту је обустављен.

Повређена особа, девојчица, пребачена је у најближи клинички центар, јављају руски медији. Гувернер Белгородске области у Русији потврдио је да су погинула лица, заправо, родитељи девојчице. Породица је из поменуте Белгородске области. 

О данашњем инциденту из сата у сат оглашава се све више руских званичника, а о нападу су се огласили и из Кремља. Портпарол Дмитриј Песков рекао је да Москва зна ко је и зашто извео терористички напад.

Председник скупштине Крима Владимир Константинов био је један од првих који је изјавио да се не ради о случајној несрећи, већ о још једном терористичком нападу кијевског режима, док је члан Савета Федерације Русије Александар Башкин такође саопштио да је за напад крива Украјина, која услед неуспешне офанзиве сада напада и цивилне објекте, а не либи се ни да употреби и касетне бомбе, преносе "РИА Новости". 

Константинов је даље навео да иза напада стоји лично украјински председник Владимир Зеленски, те је стога позвао да се против њега покрене кривични поступак. 

Министарство саобраћаја Русије саопштило је да је дошло до оштећења коловозне траке и демантовало наводе украјинских медија да постоје проблеми са осовином моста.

Група истражитеља и хитне службе налазе се на терену. 

Како није дошло од оштећена железничке пруге, железнички саобраћај настављен је око 7.45 по средњеевропском времену. 

Власти позивају грађане да се уздрже од проласка преко моста, а туристе да остану у хотелима. Званичници полуострва додају да Крим има неопходне залихе прехрамбених намирница, индустријске робе и горива, те да нема потребе за паником.

Подсетимо, Кримски мост у октобру прошле године нашао се на мети Украјинаца, када је дошло до експлозије камиона напуњеног експлозивним направама. Тада су живот изгубиле четири особе, а срушиле су се и две коловозне траке моста. Поправка моста трајала је неколико месеци.