Володин: Само два и по одсто жита отишло у сиромашне земље

Не може се искључити да је терористички напад на Кримски мост поново изведен под маском житног сигурносног коридора, написао је први човек руске думе на Телеграму

Поводом престанка важења Споразума о житу председник Думе написао је на свом Телеграм каналу да договор о житу данас не функционише, и да је само два и по одсто хране отишло у најсиромашније земље.

У објави он даље наводи и да се не испуњавају обавезе према Русији о извозу пољопривредних производа.

"Хуманитарни коридор се редовно користи за прикривање терористичких напада режима у Кијеву. У октобру, затим у марту и априлу, беспилотни чамци су покушавали да нападну Црноморску флоту и цивилну инфраструктуру", написао је Володин.

"Не може се искључити да је терористички напад на Кримски мост поново изведен под маском житног сигурносног коридора", указује он и додаје: "Захтеваћемо од парламената других држава да изразе став о неприхватљивости коришћења житног споразума за терористичке нападе".

"Владимир Зеленски и спонзори кијевског режима одговорни су за смрт цивила. Жртве напада били су чланови породице из Белгородске области. Родитељи су погинули, девојчица је у болници", подсећа Володин.

"Подржавамо раскид Споразума о житу под оваквим условима. Обнова споразума је могућа само ако се испуне обавезе према Русији и ако се житни коридор не буде користио за терористичке нападе", објаснио је први човек руске Думе.