Русија

Руска војска одбила напад 28 украјинских дронова на Крим

Руска ПВО уништила је 18 дронова, а преосталих 11 уништено је средствима електронског ратовања, саопштило је Министарство одбране Русије
Руска војска одбила напад 28 украјинских дронова на Крим© TANJUG/AP Photo

Руска војска одбила је напад украјинских снага на Крим, саопштило је руско Министарство одбране. 

"Током ноћи спречен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад уз коришћење 28 беспилотних летелица на објекте на територији Крима", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, руска ПВО је уништила 18 дронова, а преосталих 11 уништено је средствима електронског ратовања.

Повређених и оштећења објеката није било.

О нападима је претходно известио и лидер Крима Сергеј Аксјонов.

"Ноћас је на истоку Крима руски ПВО оборио девет беспилотних летелица, док је још 19 потиснуто електронским ратовањем. Жртава није било. Хвала нашим војницима на служби! Радили су јасно и кохерентно. Молим све да остану мирни и верују само поузданим изворима информација", написао је Аксјонов на Телеграму.

Подсетимо, јуче је извршен напад на Кримски мост у којем су две особе погинуле, док је једна тешко повређена.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да иза напада на Кримски мост стоји Кијев, који је акцију организовао заједно са Лондоном и Вашингтоном, док је Антитерористички комитет Русије навео да се ради о терористичком нападу који је изведен уз помоћ два украјинска дрона.

Саветник лидера ДНР-а, Јан Гагин, у међувремену је прецизирао да је напад на Кримски мост извршен уз помоћ дронова НАТО пакта.

image