Русија

Пољански: Терористичким нападима прикривају неуспехе; Дипломате у УН огорчене на Кијев

Стални представник Русије при УН навео је да су кијевски напади скретање пажње народа са тужне реалности
Пољански: Терористичким нападима прикривају неуспехе; Дипломате у УН огорчене на Кијев© Tanjug/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Кијевске власти терористичким нападима покушавају да код народа заташкају неуспех на самиту НАТО-а и неуспешне покушаје контраофанзиве, сматра заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

"Како би скренули пажњу становништва са те тужне реалности, као и са неуспеха на недавно одржаном самиту НАТО, режим председника Украјине Владимира Зеленског предузима звучне акције, које јесу својствене међународним терористима, али немају војни значај", рекао је Пољански током обраћања у Генералној скупштини УН.

Пољански је, за ТВ канал "Соловјев" рекао и да су дипломате низа земаља на маргинама УН поручиле да су огорчене због напада Кијева на Кримски мост.

"На маргинама, колеге, посебно из непристрасних земаља, изражавају у најмању руку изненађење, а неки чак и огорчење оваквом ситуацијом. Јер сви одлично разумеју да је ово удар на мирну инфраструктуру. Знају да су погинули невини људи који су стотинама километара удаљени од зоне војних операција. И то је готово немогуће објаснити некаквим војним потребама", рекао је Пољански.

Национални комитет за борбу против тероризма саопштио је да је Кијев извео терористички напад дроновима на Кримски мост у понедељак у 3 сата ујутру, због чега је погинуо брачни пар из Белгородске области, а повређена је њихова малолетна ћерка.

image