Пољански: Терористичким нападима прикривају неуспехе; Дипломате у УН огорчене на Кијев

Стални представник Русије при УН навео је да су кијевски напади скретање пажње народа са тужне реалности

Кијевске власти терористичким нападима покушавају да код народа заташкају неуспех на самиту НАТО-а и неуспешне покушаје контраофанзиве, сматра заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

"Како би скренули пажњу становништва са те тужне реалности, као и са неуспеха на недавно одржаном самиту НАТО, режим председника Украјине Владимира Зеленског предузима звучне акције, које јесу својствене међународним терористима, али немају војни значај", рекао је Пољански током обраћања у Генералној скупштини УН.

Пољански је, за ТВ канал "Соловјев" рекао и да су дипломате низа земаља на маргинама УН поручиле да су огорчене због напада Кијева на Кримски мост.

"На маргинама, колеге, посебно из непристрасних земаља, изражавају у најмању руку изненађење, а неки чак и огорчење оваквом ситуацијом. Јер сви одлично разумеју да је ово удар на мирну инфраструктуру. Знају да су погинули невини људи који су стотинама километара удаљени од зоне војних операција. И то је готово немогуће објаснити некаквим војним потребама", рекао је Пољански.

Национални комитет за борбу против тероризма саопштио је да је Кијев извео терористички напад дроновима на Кримски мост у понедељак у 3 сата ујутру, због чега је погинуо брачни пар из Белгородске области, а повређена је њихова малолетна ћерка.