Путин: РТ је забрањен у свим земљама Европске уније, Запад се боји истине (ВИДЕО)

Најбоље средство пропаганде је да се говори истина, казао је руски лидер

Запад се боји истине и зато забрањује рад руског медија РТ, док истовремено ствара препреке за његово нормално функционисање, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са Надзорним одбором самосталне непрофитне организације "Русија - земља могућности" у Москви.

"Свуда су затворили једини информативни ресурс намењен западној јавности. Мислим на РТ. Затварају га свуда, стварају препреке јер се боје истине", објаснио је Путин.

Како је истина, најоштрије оружје против пропаганде засићене лажима.

"Русија има много пријатеља у Европи, многи људи тамо размишљају исто као ми овде, али њима не дозвољавају да мисле својом главом, намећу им стереотипе", истакао је лидер Русије.

Владајућа елита Запада је узурпирала и злоупотребљава свој положај и власт коју има, казао је Путин.

Упркос ситуацији у свету, Русија је до сада успела да окупи сараднике из 150 држава света који су се прикључили различитим пројектима организације "Русија - земља могућности", оценио је Путин током данашњег обраћања учесницима ове платформе.

"Све што смо радили је важно, имамо резултате који о томе сведоче", рекао је.

Млади верују у Русију

У оквиру ове платформе покренуто је 26 пројеката у којима учествује више од 20 милиона људи, а напори које држава улаже доносе своје резултате, казао је председник РФ.

"Преко 80 посто младих верује да су у Русији створени добри услови за развој омладине", истакао је Путин и подсетио да је таквих 2017. године било само 37 одсто.

Сви пројекти унутар платформе су усмерени на помоћ, усавршавање и лични развој држављана Русије, нагласио је Путин и истакао да је идеално када пројекти одговарају потребама грађана.

Говорећи о развоју компјутерских игара, Путин је казао да, иако је то добар бизнис, новац није најважнији. "Компјутерске игре треба да помогну човеку да се развија, да се научи општељудским моралним вредностима и љубави према отаџбини", прецизирао је.

Путин је оценио да је, тренутно, најтеже војницима на фронту у оквиру Специјалне војне операције у Украјини, чији је живот и здравље константно угрожено. 

Поручио је одговорним лицима из администрације да помогну људима који су узели учешће у СВО и дали допринос држави, да лакше напредују у каријери, и док су на фронту и онда када се врате у своје градове.

Аутономна непрофитна организација "Русија – земља могућности" покренута је на иницијативу руског председника 2018. године, а њен основни циљ је побољшање статуса и положаја грађана Русије, унапређење личних и професионалних пројекта грађана свих узраста.

Платформа обједињује 26 конкурса-пројеката. За пет година њој се прикључило више од 20 милиона људи из свих региона Руске Федерације и 150 земаља света. У оквиру ове платформе сарађује више од 500 компанија, универзитета, државних и јавних организација.

Водећи пројекат платформе је конкурс "Лидери Русије", које за циљ има да препозна, развије и подржи перспективне руководиоце.

У оквиру пројекта, више од 400 учесника је већ постављено на високе функције. Међу њима су заменици савезних министара, гувернери, градоначелници, главни лекари, ректори, највиши менаџери великих компанија и руководиоци разних владиних агенција.