Русија

Руске снаге оружјем високе прецизности синоћ гађале Одесу

Током претходног дана украјинска војска је изгубила неколико стотина војника, више тенкова и оклопних возила, као и неколико јединица самоходне артиљерије и беспилотних летелица
Руске снаге оружјем високе прецизности синоћ гађале Одесу

Оружане снаге Руске Федерације извеле су синоћ удар са копна и мора оружјем високе прецизности на објекте војне индустрије, инфраструктуру за гориво и складишта муниције Оружаних снага Украјине у близини Одесе, као и на ваздухопловну базу Канатово у Кировоградској области. Сви објекти су погођени, саопштило је Министарство одбране Русије.

У правцу Купјанска, јединице групе "запад" су напредовале више од једног километра у дубину и до два километра дуж линије фронта. Заузеле су железничку станицу Молчаново у Харковској области.

Претходног дана Украјинци су изгубили око 70 војника, два борбена оклопна возила, самоходне артиљеријске системе "краб" и "гвоздика", као и противбатеријски радар АН/ТПК-50 америчке производње.

 У правцу Доњецка током претходног дана ликвидирано је више од 340 украјинских војника, уништена два тенка, три борбена оклопна возила, самоходна хаубица Панзерхаубитзе 2000 немачке производње, две самоходне артиљеријске јединице "краб", самоходни артиљеријски систем "Гвоздика" и две хаубице Д-30.

На запорошком правцу губици непријатеља за претходни дан износили су више од 170 украјинских војника, два тенка, девет борбених оклопних возила, хаубицу "МСТА-Б", три топа Д-20, самоходну артиљеријску јединицу "Гвоздика" и радарску станицу, како и један противбатеријски радар АН / ТПК-50 произведен у САД.

У правцу Херсона, током протеклог дана убијено је 50 украјинских војника, уништено је борбено оклопно возило, три камионета и хаубица Д-30.

Војна авијација, ракетне снаге и артиљерија групе руских снага током дана су погодиле 92 артиљеријске јединице Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, људство и војну технику у 106 округа.

Током дана пресретнуто је и пет ракета система ХИМАРС, а уништено је и осамнаест беспилотних летелица.

image