Русија

Украјински дрон усмртио девојчицу на Криму

Руске снаге, с друге стране, ноћас су напале Одесу, Суми и Лавов
Украјински дрон усмртио девојчицу на Кримуwww.globallookpress.com © Andriy Andriyenko

Напади украјинских дронова на Крим не престају, а ноћас је погинула девојчица, јављају руски медији. 

Ноћашњи напад је изведен на северозападу Крима, на обали Црног мора у једном селу, а том приликом оштећене су и четири административне зграде, рекао је лидер полуострва Сергеј Аксјонов.

"Нажалост, имали смо жртве - једна девојчица тинејџерка је погинула. Искрено саучешће њеној родбини и блиским људима. Породици ћемо обезбедити сву потребну помоћ", написао је он на Телеграму, додајући да се све неопходне службе већ налазе на терену. 

Ове недеље Кијев готово сваки дан напада Крим. У понедељак  је изведен терористички напад на Кримски мост, када су погинуле две особе, док је у уторак полуострво напало чак 28 дронова. Јуче је нападнут војни полигон. 

У исто време, како преносе руски медији, руске снаге у јутарњим сатима извеле су још један успешан напад на град Одеса. Како јављају украјински медији, Украјина је потврдила да је погођена једна административна зграда у Одеској области, као и складишта. 

Раније током ноћи, регистровани су напади и на украјински град Суми на северу земље, у близини границе са Русијом, као и на град Лавов, на западу, у близини са Пољском.

Подсетимо, Русија је у ноћи 19. јула извела један од највећих напада на луку Одеса, што је био одговор на напад на Кримски мост који полуострво повезује са копненим делом Русије. Москва је поручила да су напади били усмерени на војне објекте. 

image