Дума против абортуса у приватним клиникама и за подршку студентских породица

Државна дума предлаже да се уведе одговорност за јавно правдање масовног стрељања и величање убица, казала је потпредседница тог тела

Руска дума разматра иницијативу да се абортуси изузму из услуга приватних клиника, а разрађује и мере подршке студентским породицама, рекла је потпредседница Државне думе Ана Кузњецова, преносе "РИА Новости".

Према њеним речима, у приватним клиникама има много прекршаја.

Говорећи о студентским породицама, напоменула је са Министарством просвете и науке разговарано о изградњи породичних студентских домова. Предложила је посланицима да најпре дефинишу појам студентска породица, а онда да предложе формате подршке.

Притом, Дума припрема предлоге да се као отежавајућа околност класификује јавно приказивање злочина кроз медије или путем интернета, али и предлоге да се дефинише критеријум за деструктиван садржај, написала је Кузњецова на Телеграму.

"Недавно смо поднели разматрање измене Кривичног законика за заштиту од деструктивног садржаја. Предлажемо да се уведе одговорност за јавно правдање масовног стрељања, величање убица и слично", рекла је Кузњецова.

Критеријуми за деструктивне информације биће одређени на јесен, казала је и додала да Државна дума тада планира да одржи парламентарна саслушања о демографској политици.