Русија

Песков: Још увек без састанка Путина и Ердогана

Русија анализира ситуацију и даће одговарајуће предлоге за решење ситуације у Црном мору, казао је портпарол Кремља
Песков: Још увек без састанка Путина и Ердоганаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Ниједан састанак са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом тренутно није наведен у распореду руског председника Владимира Путина, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за ТАСС.

"За сада ништа", казао је Песков.

Наиме, турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је претходно да очекује да ће у блиској будућности преговарати са руским колегом Владимиром Путином о Споразуму о житу, који би према његовом схватању могао да буде обновљен.

У том смислу сматра да би западне земље требало да размотре захтеве Москве, објавила је телевизија Хабертурк.

Терористичке методе кијевског режима постају опасне за све

Песков је додао да непредвидивост и терористичке методе којима се служе кијевске власти носе претње и опасност за област Црног мора.

Упитан да прокоментарише одлуку украјинског Министарства одбране да ће на све бродове који буду пловили ка руским лукама гледати као на легитимну мету са војном техником, Песков је истакао да Русија разматра начине да минимализује опасност.

"Наши органи анализирају ситуацију и даће одговарајуће предлоге", казао је Песков.

"Непредвидиве акције и умешаност кијевског режима у терористичке нападе потенцијално стварају претњу у овој области, јер је кијевски режим апсолутно непредвидив. Ничега се не либи. Стога, наравно, такве изјаве директно носе опасност",објаснио је.

Након што је Украјина објавила релевантно саопштење, Руско Министарство одбране је објавило да исто важи и за бродове који плове Црним морем ка украјинским лукама.

"Према томе, земље које шаљу такве бродове сматраће се умешаним у украјински сукоб на страни кијевског режима", наводи се у саопштењу МО.

image