Русија

Украјина дискредитује западно оружје: Погодно само за уништавање цивилне инфраструктуре

"Цео свет види да је наоружање са Запада погодно само за уништавање цивилне инфраструктуре", казао је посланик Државне думе
Украјина дискредитује западно оружје: Погодно само за уништавање цивилне инфраструктуреwww.globallookpress.com © IMAGO/Antti Aimo-Koivisto

Украјина је дискредитовала западно оружје које јој је испоручено, а које је, како је пракса показала, погодно само за уништавање цивилне инфраструктуре, изјавио је посланик Државне думе са Крима Михаил Шеремет за "РИА Новости".

"Украјина је довољно дискредитовала западно оружје. Сада је цео свет видео да је оно погодно само за уништавање цивилне инфраструктуре, као и за лансирање ракетних напада на мирне градове у којима живе жене, деца и старци", рекао је Шеремет.

Украјинска контраофанзива на јужно-доњецком, артјомовском и запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у борбу укључио бригаде које је обучавао НАТО, наоружане западном опремом, међу којима су тенкови "леопард" немачке производње - у јавности надалеко хваљени, мада их руска војска, према речима руског председника уништава са лакоћом.

"'Бредлији' и 'леопарди' лепо горе, као што смо очекивали", казао је Владимир Путин прошлог месеца.

Како је председник Владимир Путин изјавио 21. јула, украјинске трупе не остварују резултат, а западни налогодавци су "очигледно разочарани" током "контраофанзиве". Кијеву, према његовим речима, не помажу ни колосални ресурси западног наоружања које је предато Украјини – тенкови, артиљерија, оклопна возила, пројектили, као ни на хиљаде страних плаћеника и саветника, који би требало да помогну у пробијању наше линије одбране.

image