Русија

Захарова: Запад да објасни где је 97 одсто жита намењеног Африци

Сигурна сам да ће пронаћи праве речи да открију афричким земљама зашто руску храну и ђубриво нису пустили на континент, поручила је портпаролка руског МСП-а
Захарова: Запад да објасни где је 97 одсто жита намењеног Африци© MFA Russia/via Globallookpress.com

Портпаролка Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова реаговала је на изјаву сталног представника при УН Барбаре Вудворд да ће у среду, 26. јула, Савет безбедности УН одржати састанак на којем ће се разговарати о повлачењу Русије из Споразума о житу.

Она је на свом Телеграм каналу написала да ће САД, Британија, Француска и земље ЕУ које су чланице Савета безбедности УН моћи мирно и промишљено да одговоре на питање: "Где је жито, Зин?".

"Радујемо се њиховом објашњењу о томе како су за годину дана успели скоро да пукну од прождрљивости, присвојивши 97 одсто извоза, и у исто време упропасте пољопривреднике Пољске и Бугарске због похлепе. Сигурна сам да ће пронаћи праве речи да објасне афричким земљама зашто руску храну и ђубриво нису пустили на континент, као и које мере су предузели против кијевског режима, који је уништио цевовод за амонијак како би блокирао снабдевање руским ђубривима", написала је, у свом маниру, Захарова. 

image