Шојгу положио цвеће на споменик совјетским војницима палим за ослобођење Северне Кореје (ВИДЕО)

Министар одбране Русије је посетио и споменике Ким Илсунга и Ким Џонгила на брду Мансу у самом центру главног града

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу и чланови руске делегације положили су цвеће на Споменик ослобођења у Пјонгјангу, саопштило је Министарство одбране.

Јутрос је генерал армије Сергеј Шојгу положио цвеће и на споменике Ким Илсунга и Ким Џонгила на брду Мансу у самом центру главног града Северне Кореје.

Споменик ослобођења подигнут је у главном престоници Северне Кореје 15. августа 1946. године у знак захвалности корејског народа совјетским војницима који су пали приликом ослобођења Кореје 1945. године.

Споменик је сачињен од гранитне стеле високе 30 метара са црвеном звездом на врху, налази се на једном од највиших брда у центру Пјонгјанга – планини Моранбонг, са које се пружа панорамски поглед на цео град.

Руска војна делегација на челу са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом стигла је у Северну Кореју, саопштило је Министарство одбране РФ.

Министар Шојгу ће у Северној Кореји боравити од 25. до 27. јула на обележавању 70. година од завршетка Корејског рата.

Министарство одбране Руске Федерације је истакло да ће посета помоћи јачање војних веза Москве и Пјонгјанга и да ће постати важна фаза у развоју сарадње две државе.