Украјински агент признао да је спремао терористички напад на брод Црноморске флоте (ВИДЕО)

Комуникацију са украјинском службом безбедности је одржавао преко познаника из Украјине

Приведени украјински агент је признао да је, по налогу украјинских специјалних служби, имао задатак да изврши терористички напад на брод руске Црноморске флоте. Саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).

"Од почетка Специјалне војне операције (СВО) сам подлегао пропаганди и прикључио се Служби безбедности Украјине (СБУ). У јулу 2023. године добио сам задатак да извршим терористички напад, а за успешно извршење су ми гарантовали украјинско држављанство и новац", признао је.

Како је објаснио, он је преко пријатеља из Украјине одржавао везу са СБУ и преносио тајне информације о бродовима Црноморске флоте који учествују у СВО, преносе "РИА Новости".

Федерална служба безбедности је раније током дана објавила да је зауставила покушај украјинских специјалних служби да изведу терористички напад на брод Црноморске флоте високопрецизним оружјем, преносе "РИА Новости".

"Приведен је припадник Ратне морнарице Руске Федерације, којег су врбовале украјинске специјалне службе и код њега су заплењене две импровизоване експлозивне направе укупне масе од једног килограма", наводи се у саопштењу.