Русија

Захарова: Кенедија чека прогон јер је позвао на дијалог са Русијом

Русија је била спремна да развија односе са САД, покушавајући да их убеди да су равноправна, обострано корисна сарадња боља од хладних или врућих ратова, казала је званична представница руског МСП
Захарова: Кенедија чека прогон јер је позвао на дијалог са РусијомGetty © Robert Kennedy Jr

Кандидат за председника Сједињених Америчких Држава Роберт Кенеди Млађи изложен је узнемиравању и критикама у Вашингтону након што је позвао на дијалог на високом нивоу са Русијом, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, преносе "РИА Новости".

"Увек прогоне сваког ко не говори у интересу америчког естаблишмента. Мислим да ће сада покренуту машину мржње и узнемиравања, 'смене', онако како они то умеју и воле, јер су Кенедијеве изјаве потпуно супротне од оног што су изјављивали протеклих година", одговорила је Захарова на питање о америчкој политици и могућим контактима две земље после Кенедијевих изјава.

Захарова додаје да Русија није блокирала односе ни са једном државом, а била је спремна да их развија са САД, покушавајући да их убеди да су равноправни, обострано корисни односи бољи од хладних или врућих ратова.

"Међутим, тамо доминира другачија логика, верују да су они изузетак, логика диктата, наметања свог мишљења свима", напоменула је Захарова.

Претходно је кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи позвао на дијалог на високом нивоу са Русијом. Кенеди млађи је нећак 35. председника САД Џона Кенедија и такмичи се са актуелним америчким лидером Џозефом Бајденом за демократску номинацију.

image