Русија

Москва поново на мети украјинских дронова (ВИДЕО)

Рано јутрос спречен је покушај терористичког напада кијевског режима беспилотним летелицама на објекте у Москви, саопштило је руско Министарство одбране
Москва поново на мети украјинских дронова (ВИДЕО)© TANJUG/AP Photo

Кијевске снаге су рано јутрос покушале да изведу терористички напад на Москву уз помоћ три дрона. Један дрон су оборили руски ПВО системи, два су неутралисана системима за електронско ратовање, саопштило је руско Министарство одбране, преносе "РИА Новости".

"Рано јутрос спречен је покушај терористичког напада кијевског режима беспилотним летелицама на објекте у Москви", наводи се у саопштењу.

Како су прецизирали у министарству, једну беспилотну летелицу обориле су снаге ПВО у Одинцовском округу Московске области, док су се друга два дрона срушила на територију комплекса "Москва сити".

Раније је градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио да су у последицама напада украјинских дронова, фасаде на две пословне куле комплекса лакше оштећене, али да нема жртава и повређених. 

Саобраћај у Тестовској улици, у тој области је блокиран.

Летови изнад Москве и Подмосковља су привремено обустављени.

Кијевски режим у последње време све чешће изводи нападе на Москву и друге руске градове дроновима.

Први такав напад десио се уочи параде поводом Дана победе 9. маја ове године када су, како је јавила прес служба председника Русије Владимира Путина, украјинске снаге дроновима напале председничку резиденцију у Кремљу.

Руске војне и обавештајне агенције онеспособиле су тада два дрона, а повређених није било. 

"Реч је о планираној терористичкој акцији и атентату", саопштила је званична Москва и додала да Русија задржава право да узврати "било где и кад год сматра потребним" као одговор на напад дроном на резиденцију председника Владимира Путина.

image