Руска војска спречила још један напад на Крим: Уништено 25 украјинских дронова

Шеснаест беспилотних летелица обориле су снаге ПВО, а још девет је неутралисано средствима за електронско ратовање, саопштило је руско Министарство одбране

Руска војска спречила је још један покушај кијевског режима да уз помоћ 25 дронова нападне Крим, сви су уништени, саопштило је руско Министарство одбране.

"Шеснаест беспилотних летелица обориле су снаге ПВО, још девет је неутралисано средствима за електронско ратовање, тако да нису стигли до циља. Они су срушени у Црном мору и на рту Тарханкут", наводи се у саопштењу.

Додаје се да у нападу није било жртава и материјалне штете.

Кијевске снаге су рано јутрос покушале да изведу терористички напад и на Москву уз помоћ три дрона. Један дрон су оборили руски ПВО системи, два су неутралисана системима за електронско ратовање, саопштило је руско Министарство одбране, преносе "РИА Новости".

"Рано јутрос спречен је покушај терористичког напада кијевског режима беспилотним летелицама на објекте у Москви", наводи се у саопштењу.

Како су прецизирали у министарству, једну беспилотну летелицу обориле су снаге ПВО у Одинцовском округу Московске области, док су се друга два дрона срушила на територију комплекса "Москва сити".

Раније је градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио да су у последицама напада украјинских дронова фасаде на две пословне куле комплекса лакше оштећене, али да нема жртава и повређених.