Русија

Руска војска оборила хеликоптер Ми-8 и уништила командни пункт 100. украјинске бригаде

Оружане снаге Украјине изгубиле су у доњецком правцу скоро 190 војника, као и скоро 250 војника у јужнодоњецком и запорошком правцу
Руска војска оборила хеликоптер Ми-8 и уништила командни пункт 100. украјинске бригадеwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ваздухопловно-космичке снаге Русије обориле су украјински хеликоптер Ми-8 и уништиле командни пункт 100. украјинске бригаде територијалне одбране у област Доњецке Народне Републике, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Оружане снаге Украјине изгубиле су у доњецком правцу скоро 190 војника, као и скоро 250 војника у јужнодоњецком и запорошком правцу. Оружане снаге Русије уништиле су у ДНР командни пункт 100. бригаде територијалне одбране, док су Ваздухопловно-космичке снаге Русије обориле украјински хеликоптер Ми-8 у истој области", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, Оружане снаге Русије одбиле су напад Оружаних снага Украјине на подручју насеља Успеновка у Запорошкој области, као и седам напада украјинске војске у доњецком правцу, укључујући у близини Клешчејевке и Андрејевке.

"Оружане снаге Русије уништиле су у Дњепропетровској области центар за обуку и пункт за складиштење, одржавање и ремонт дронова непријатељских снага. Такође, руске трупе су спречиле дејства украјинске диверзантско-извиђачке групе у области насеља Чаривно у Запорошкој области. ПВО системи руске војске током претходног дана оборила су 44 украјинска дрона", додаје се.

Осим тога, руска војска ликвидирала је скоро 140 украјинских војника у краснолиманском правцу.

"Оружане снаге Русије одбиле су три напада Оружаних снага Украјине у краснолиманском правцу у области Коваљовке у ЛНР и Серебрјанског шумског газдинства. Такође, руска војска наставила је офанзиву у правцу насеља Новоселовско у ЛНР, током протеклог дана напредовале су 300 метара", саопштило је министарство.

Додаје се да је војска Русије уништила складиште муниције Оружаних снага Украјине у области насеља Избицко у Харковској области и да је украјинска војска током претходног дана изгубила више од 80 војника у купјанском правцу.

Руске снаге потиснуле украјинску војску из села Старомајорско на запорошкој линији фронта

Шеф покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов изјавио је да су руске снаге извеле контранапад и потиснуле украјинску војску из села Старомајорско на запорошкој линији фронта.

Према његовим речима, Старомајорско је фактички прешло у сиву зону.

"Сада се воде борбе не толико за само насеље, колико за контролу над његовим предграђем", нагласио је Рогов.

Руска војска у купјанском правцу заузела два упоришта, две осматрачнице и три земунице

Снаге групе снага "Запад" Оружаних снага Русије су током офанзивних дејстава на куземовском делу купјанског правца заузеле два упоришта, две осматрачнице и три земунице Оружаних снага Украјине у рејону Новоселовског, саопштио је начелник прес центра групе пуковник Сергеј Зибински.

Он је додао да је током борбе артиљерија уништила две непријатељске минобацачке посаде код насеља Розовка и Стељмаховка.

"Група 'Запад' такође је спречила покушај украјинских снага да пребаце резерве на прву линију фронта у купјанском правцу, а украјинским снагама уништен је оклопни транспортер", рекао је Зибински.

image