Русија

Руски бацач пламена "солнцепек" уништио упориште украјинске војске (ВИДЕО)

Добивши координате непријатеља, чланови руске посаде кренули су на положај и испалили гранате на упориште Оружаних снага Украјине

Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види како је руска екипа бацача пламена Централног војног округа (ЦВО) уништила упориште украјинске војске у правцу Краснолиманск.

Систем тешког бацача пламена "солнцепек" ЦВО уништио је упориште и опрему Оружаних снага Украјине, обезбеђујући борбени рад војног особља јуришне групе у правцу Краснолиманског у зони Специјалне војне операције (НВО).

Добивши координате непријатеља, чланови руске посаде кренули су на положај и испалили гранате на упориште Оружаних снага Украјине.

Додаје се да се борба одвија и дању и ноћу. У току гађања ноћу, посада користи специјалну опрему за ноћно осматрање, што ни на који начин није утицало на тачност гађања и испуњавање додељених борбених задатака.

Наиме, како је министарство навело, коришћена је термобарична муниција, која је посебно ефикасна у шумовитим пределима, где традиционални типови пројектила нису увек довољно ефикасни против непријатеља скривеног у упоришту, као и у дубоким склоништима.

Наводи се да је систем бацача пламена неопходан елемент у савременим условима Специјалне војне операције и омогућава да се ефикасно савлада одбрана непријатеља.

image