Русија

Спречен још један терористички напад на Москву (ВИДЕО)

Украјинске снаге напале су синоћ руску престоницу са три беспилотне летелице
Спречен још један терористички напад на Москву (ВИДЕО)© TANJUG/AP Photo

Украјинске снаге напале су прошле ноћи Москву са три беспилотне летелице, од којих су две оборили руски ПВО системи, а једна је елиминисана системима за електронско ратовање и пала је на подручје пословног центра "Москва-Сити", саопштило је руско Министарство одбране.

"Ноћас је осујећен покушај терористичког напада кијевског режима беспилотним летелицама на објекте у граду Москви и Московској области. Две украјинске беспилотне летелице уништене су у ваздуху средствима противваздушне одбране изнад територија Одинцовског и Нарофоминског округа Московске области", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је још један дрон изгубио контролу услед деловања средстава електронске борбе и да је пао на подручје комплекса "Москва-Сити".

Претходно је градоначелник Москве Сергеј Собјанин изјавио да се дрон срушио на једну од кула комплекса "Москва-Сити", а да су још неколико обориле снаге ПВО.

Навео је да је оштећено стакло на површини од 150 квадратних метара, као и да нема информација о жртвама.

Украјина је и у недељу напала Москву дроновима, а руско Министарство одбране тада је саопштило да је један дрон оборила ПВО, а да су два елиминисана системима за електронско ратовање и да су се срушила на подручје комплекса "Москва-Сити".

Како су прецизирали у министарству, једну беспилотну летелицу обориле су снаге ПВО у Одинцовском округу Московске области, док су се друга два дрона срушила на територију комплекса "Москва сити".

image