Русија

Украјинска војска напала дроновима бродове Црноморске флоте

Оружане снаге Украјине ноћас су безуспешно покушале да са три беспилотна чамца нападну патролне бродове 'Сергеј Котов' и 'Василиј Биков' Црноморске флоте
Украјинска војска напала дроновима бродове Црноморске флотеwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски патролни бродови уништили су три украјинска беспилотна чамца која су покушала да их нападну у Црном мору, 340 километара југозападно од Севастопоља, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Оружане снаге Украјине ноћас су безуспешно покушале да са три беспилотна чамца нападну патролне бродове 'Сергеј Котов' и 'Василиј Биков' Црноморске флоте. Руски бродови су контролисали пловидбу на југозападу Црног мора, 340 километара југозападно од Севастопоља. Приликом одбијања напада, сва три непријатељска беспилотна пловила уништена су ватром из стандардног наоружања руских бродова", наводи се у саопштењу.

Министарство истиче да су бродови "Сергеј Котов" и "Василиј Биков" Црноморске флоте затим наставили да извршавају предвиђене задатке.

Наиме, украјинске снаге напале су прошле ноћи и Москву са три беспилотне летелице, од којих су две оборили руски ПВО системи, а једна је елиминисана системима за електронско ратовање и пала је на подручје пословног центра "Москва-Сити".

"Ноћас је осујећен покушај терористичког напада кијевског режима беспилотним летелицама на објекте у граду Москви и Московској области. Две украјинске беспилотне летелице уништене су у ваздуху средствима противваздушне одбране изнад територија Одинцовског и Нарофоминског округа Московске области", саопштило је руско Министарство одбране.

image