Нови акт државног тероризма: Украјинци напали руске цивилне бродове у Црном мору; Кијев: Нисмо ми

Руски транспортни бродови су нападнути са три водена дрона који су неутралисани

Оружане снаге Украјине покушале су да нападну руске цивилне транспортне бродове са три водена дрона у југозападном Црном мору, саопштило је Министарство одбране, преносе "РИА Новости".

"Режим у Кијеву је, користећи три водена дрона, извео покушај терористичког напада на руске цивилне транспортне бродове на путу до Босфорског мореуза, у југозападном делу Црног мора", саопштило је министарство.

Ратни бродови који су пратили поморски транспорт пронашли су дронове и уништили их.

Међутим, саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак је демантовао оптужбе руског министарства одбране и казао да Кијев није покушао да нападне цивилне бродове у Црном мору.

"Украјина није напала, не напада и неће нападати цивилне бродове нити било које друге цивилне објекте", рекао је за Ројтерс.

Министарство одбране је такође раније саопштило о покушају Оружаних снага Украјине да нападну патролне бродове "Сергеј Котов" и "Василиј Биков" са три водена дрона.

Непријатељска техника је неутралисана, а посаде руских бродова настављају да извршавају своје задатке.

Током протеклог дана руски системи противваздушне одбране оборили су 21 украјинску беспилотну летелицу и 16 ракета система ХИМАРС, додаје се у саопштењу министарства.