Русија

Русија оборила дрон изнад Севастопоља, након експлозије настао пожар (ВИДЕО)

Ватрогасне екипе су изашле на терен и гасе пожар, написао је гувернер града
Русија оборила дрон изнад Севастопоља, након експлозије настао пожар (ВИДЕО)© Tanjug/ Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev telegram channel via AP, File

Русија је данас оборила дрон изнад Севастопоља на Криму, где се налази Црономорска морнаричка флота Русије, преносе "РИА Новости".

Међутим, након што је дрон оборен и пао на земљу, дошло је до експлозије која је запалила траву и жбуње, јавио је гувернер Севастопољ Михаил Развожајев.

"Ватрогасне екипе су изашле на терен и гасе пожар, више детаља ћу пренети накнадно", написао је на Телеграму.

Оружане снаге Украјине све чешће покушавају да беспилотним летелицама нападну Севастопољ, главну базу Црноморске флоте, као и друге објекте на Криму. Мете напада су штабови флоте, енергетски објекти, војни аеродроми. међутим, руски системи противваздушне одбране уништавају већину дронова.

Јутрос су руски патролни бродови уништили три украјинска беспилотна чамца која су покушала да их нападну у Црном мору, 340 километара југозападно од Севастопоља, саопштило је раније Министарство одбране Русије.

"Оружане снаге Украјине ноћас су безуспешно покушале да са три беспилотна чамца нападну патролне бродове 'Сергеј Котов' и 'Василиј Биков' Црноморске флоте. Руски бродови су контролисали пловидбу на југозападу Црног мора, 340 километара југозападно од Севастопоља. Приликом одбијања напада, сва три непријатељска беспилотна пловила уништена су ватром из стандардног наоружања руских бродова", наводи се у саопштењу.

Нешто касније, Оружане снаге Украјине покушале су да нападну и руске цивилне транспортне бродове са три водена дрона у југозападном Црном мору, саопштило је Министарство одбране.

Руски ратни бродови који су пратили поморски транспорт пронашли су дронове и уништили их.

image