Русија

Пожари на југу Одесе: Горе луке, оштећен силос са житом

Украјински медији су касно синоћ обавештавали да је у области Одесе прорадио систем ПВО и да је у региону објављена ваздушна узбуна
Пожари на југу Одесе: Горе луке, оштећен силос са житомwww.globallookpress.com © Global Look Press/Keystone Press Agency

На индустријским и лучким објектима на југу Одесе су избили пожари, оштећен је силос са житарицама, саопштила је украјинска оперативна команда "Југ", формација Копнене војске Оружаних снага Украјине у јужном делу земље.

"Синоћни напад дроновима био је усмерен на југ Одеске области. Услед напада су избили пожари на индустријским и лучким објектима", објавила је команда на друштвеним мрежама.

Украјински медији су касно синоћ обавештавали да је у области Одесе прорадио систем ПВО и да је у региону објављена ваздушна узбуна, преносе "РИА Новости".

Руске снаге су рано јутрос напале луку и складишта жита у приморској области Одесе, од којих су се нека запалила, огласио се гувернер града Олег Кипер.

"За сада нема извештаја о жртвама", написао је украјински званичник, преноси Ројтерс.

Руска војска од 10. октобра свакодневно напада одбрамбену индустрију, војну администрацију и енергетске објекте Украјине. Како је истакао лидер Русије Владимир Путин, интензивнији напади су одговор на терористички напад на Кримски мост и друге нападе на цивилну инфраструктуру у Русији.

image