Путин: Руска крилата пешадија показује чврстину и непоколебљив карактер у борбама СВО

Многе генерације војника и официра Ваздушно-десантне војске исписали су светле, незаборавне странице у херојском летопису Оружаних снага наше земље, поручио је лидер Русије

Руски падобранци који се данас боре у Специјалној војној операцији у Украјини часно решавају постављене задатке, показују храброст и смелост, чврстину и непоколебљив карактер, раме уз раме са својим друговима бране Русију, поручио је председник земље Владимир Путин и честитао руској војсци Дан Ваздушно-десантних трупа.

"Многе генерације војника и официра легендарне крилате пешадије исписали су светле, незаборавне странице у херојском летопису Оружаних снага наше земље. Увек су достојанствено обављали своју дужност и остајали верни Заклетви и војничком братству", указао је Путин.

Ваздушно десантне трупе које данас учествују у СВО достојно настављају да негују ове војне, патриотске традиције, часно решавају постављене задатке, истакао је.

"Уверен сам да никада нећете изневерити и да ћете и даље чврсто стајати на стражи националних интереса државе. Желим вам успех, здравље и све најбоље", поручио је лидер Русије.