Русија

Кијев напао брод руске ратне морнарице у Црном мору

Руски брод је пратио цивилни поморски транспорт у југозападном делу Црног мора, саопштило је руско Министарство одбране
Кијев напао брод руске ратне морнарице у Црном моруwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Кијев је синоћ воденим дроном поново покушао да нападне брод руске Ратне морнарице који је пратио цивилни поморски транспорт у југозападном делу Црног мора, саопштило је руско Министарство одбране.

"Због професионалних акција посаде руског брода, украјински чамац је благовремено откривен и уништен", наводи се у саопштењу.

Оружане снаге Украјине су јуче извеле два напада на руске бродове у Црном мору, саопштило је Министарство одбране.

"Кијев користећи три водена дрона, извео покушај терористичког напада на руске цивилне транспортне бродове на путу до Босфорског мореуза. Ратни бродови руске морнарице који су пратили поморски транспорт пронашли су дронове и уништили их", наводи се у саопштењу.

Истог дана је министарство саопштило о покушају Оружаних снага Украјине да нападну патролне бродове "Сергеј Котов" и "Василиј Биков" са три водена дрона.

"Непријатељска техника је неутралисана, а посаде руских бродова настављају да извршавају своје задатке", истакло је руско МО.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, казала је портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледног неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је Захарова током брифинга.

"Боримо се за демилитаризацију и денацификацију Украјине коју је Запад претворио у најозбиљнију претњу безбедности Русије и целог света. Циљеви СВО ће свакако бити остварени", проучила је.

image