Русија

Снажна експлозија у близини Москве (ВИДЕО)

Експлозија се догодила у Загорској оптичко-механичкој фабрици у Сергијевом Посаду
Снажна експлозија у близини Москве (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Lu Jinbo/ZUMAPRESS.com

Оперативне службе саопштиле су да је повређена 31 особа у експлозији у Сергијевом Посаду, троје је на интензивној нези, док је 19 хоспитализовано, рекао је гувернер Московске области Андреј Воробјов.

Он је додао да су људи из свих зграда и радионица Загорског оптичко-механичког комбината евакуисани ради безбедности, а да је евакуисан и најближи вртић.

Министарство здравља је саопштило да су три жртве извучене из рушевина, које су хоспитализоване и да се тренутно налазе у тешком стању.

Експлозија у оптичко-механичком постројењу код Москве догодила се, према прелиминарним информацијама, због кршења технолошког процеса, рекли су за "РИА Новости" из хитне помоћи.

Претходно су се на друштвеним мрежама појавили снимци експлозије која се, према првим информацијама, догодила у Загорској оптичко-механичкој фабрици у Сергијевом Посаду код Москве.

Kако се наводи, од јачине експлозије уништена су стакла на околним домовима.

Још нема информација о томе шта се догодило. Хитне службе су на лицу места.

Најављена је потпуна евакуација у фабрици. На лице места стигли су службеници обезбеђења, начелник округа, као и гувернер Московске области Андреј Воробјов.

Како је наведено, компанија је водећи програмер и произвођач оптичких и електронских уређаја за агенције за спровођење закона, индустрију и здравство.

image