Спречен терористички напад на Крим, оборено 20 дронова

Ово није једини напад које су украјинске снаге у протеклој ноћи извеле на територији Руске Федерације, један дрон је напао Калушку област на периферији Москве

Руске снаге су синоћ спречиле кијесвски режим да изведе још један терористички напад на Крим са 20 дронова, саопштило је руско Министартсво одбране.

Како се наводи у саопштењу, 14 дронова је уништено системима противваздушне одбране, а шест њих је оборено средствима за електронско ратовање.

У нападу на објекте на територији Крима нема страдалих нити материјалне штете, додаје Министарство.

То није једини напад које су украјинске снаге у протеклој ноћи извеле на територији Руске Федерације.

Код Калушке области на периферији Москве, оборен је један дрон, јавио је гувернер региона на Телеграму. Последица по људе и инфраструктуру нема, ПВО системи су успешно обали посао, додао је.

Овакви инциденти су постали честа појава. Прексиноћ је оборен дрон у Ферзиковској области, а трећег августа је уништено седам дронова који су летели ка Калушкој области. Како је тада саопштило руско министарство одбране, то је био покушај Кијева да изведе терористички напад.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.