Русија

Спречен нови терористички напад на Москву

Украјина послала дрон ка Москви, али је он успешно оборен
Спречен нови терористички напад на Москву

Кијевски режим данас је поново покушао да дроновима нападне Москву и Московску област, али су ови напади успешно спречени, саопштило је руско Министарство одбране. 

ПВО системи руске војске су детектовали дрон, након чега је он оборен у граду Крансгорску, који се налази у Московској области, у близини северозападне границе Москве. 

На срећу, повређених и страдалих нема. 

Раније током дана украјинска војска такође је извела напад на војни аеродром у Новгородској области Русије, на северу земље, недалеко од града Санкт Петербурга и границе са Естонијом, Летонијом и Белорусијом. Том приликом, дошло је до пожара али је он убрзо угушен.

Последњих дана, шеф Службе безбедности Украјине је признао да лично он стоји иза ранијих напада на Кримски мост, а америчком "Си-Ен-Ен-у" је чак послао и снимак напада. Тиме је потврдио ранија саопштења руске стране да кијевски режим организује терористичке нападе. 

Један од последњих покушаја напада на Москву, осим данашњег, десио се још јуче, а оборени дрон пао је у делу престонице у којем се налазе зграде руске владе.

image