Спречен нови терористички напад на Москву

Украјина послала дрон ка Москви, али је он успешно оборен

Кијевски режим данас је поново покушао да дроновима нападне Москву и Московску област, али су ови напади успешно спречени, саопштило је руско Министарство одбране. 

ПВО системи руске војске су детектовали дрон, након чега је он оборен у граду Крансгорску, који се налази у Московској области, у близини северозападне границе Москве. 

На срећу, повређених и страдалих нема. 

Раније током дана украјинска војска такође је извела напад на војни аеродром у Новгородској области Русије, на северу земље, недалеко од града Санкт Петербурга и границе са Естонијом, Летонијом и Белорусијом. Том приликом, дошло је до пожара али је он убрзо угушен.

Последњих дана, шеф Службе безбедности Украјине је признао да лично он стоји иза ранијих напада на Кримски мост, а америчком "Си-Ен-Ен-у" је чак послао и снимак напада. Тиме је потврдио ранија саопштења руске стране да кијевски режим организује терористичке нападе. 

Један од последњих покушаја напада на Москву, осим данашњег, десио се још јуче, а оборени дрон пао је у делу престонице у којем се налазе зграде руске владе.